Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Što su zubne ljuskice i koje su njihove prednosti?

20 stu, 2017

Lijepi osmijeh i zdravi zubi utječu na naše samopouzdanje i samim time na naše svakodnevne aktivnosti, posao i prijateljstva. Nezamjenjiva je kvaliteta života koju nam omogućuje blistav osmijeh, čije estetske karakteristike možete poboljšati i uz ljuskice za zube. Često se susrećemo s ovakvim pitanjima: Što su zubne ljuskice? Koje su njihove prednosti? Jesam li ja idealan kandidat za zubne ljuskice? U ovome ćete blogu pronaći odgovore na sva vaša pitanja.

Ljuskice za zube vrlo su traženo estetsko rješenje za korigiranje određenih nedostataka ili poboljšanja same estetike zuba. Predstavljaju tanki sloj materijala, to jest keramičke pločice koje prekrivaju prednji dio zuba. Ovakve keramičke pločice oponašaju prirodne zube i time se prilagođavaju usnoj šupljini, ne gube boju i odlikuje ih čvrstoća i trajnost.
Mnoge su prednosti zubnih ljuskica. Pomoću njih korigiramo nedostatke kao što su razmaci, mrlje (korekcija boje), istrošenost, oblik ili položaj zubi… One omogućuju potpuno prirodan izgled i postaju dugotrajno i kvalitetno rješenje za poboljšanje osmijeha. Postavljanje ljuskica ne zahtijeva vrijeme oporavka, te se s blistavim osmijehom možete odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Prije odluke, preporučujemo konzultacije kod stručnjaka. Kako bi utvrdili jeste li vi kandidat za zubne ljuskice potrebno je otići na kontrolni pregled kod stručnjaka dentalne medicine. Od iskusnih stručnjaka dobiti ćete sve informacije o prednostima ljuskica za zube, te preporučeni postupak za njihovu ugradnju. Pregled obuhvaća dijagnozu svih vaših zubi. Nakon pregleda slijedi analiza i planiranje vašeg osmijeha. U toj fazi možete postaviti sva pitanja vezana za proces ugradnje zubnih ljuskica, a naši stručnjaci će vam rado pomoći i preporučiti najbolje rješenje za vas.

Kakav je postupak izrade i postavljanja zubnih ljuskica?

Postavljanje ljuskica nježan je proces, te obuhvaća minimalno ili nikakvo brušenje samoga zuba. Nakon što se odlučite za zubne ljuskice, slijede dva posjeta stomatologu. Dužina trajanja svakog posjeta ovisi o stanju vaših zubi i broju ljuskica koje je potrebno napraviti. Jedini uvjet za zubne ljuskice su zdravi zubi. No, imaju li vaši zubi nedostatke koji sprječavaju ugradnju zubnih ljuskica, naši će stručnjaci prvo izliječiti zube, te nakon toga krenuti u postupak izrade.

Nakon brušenja uzima se otisak za izradu preciznog modela na osnovu kojeg naši tehničari izrađuju ljuskice. U našem laboratoriju uz pomoć CAD/CAM tehnologije izrađujemo kvalitetne cirkon keramičke ljuskice koje vraćaju prirodnu funkcionalnost i izgled zubi, te predstavljaju savršeno protetsko rješenje.

Do izrade konačnih ljuskica, možemo izraditi i privremene ljuskice za zaštitu zubi. Tako možete vidjeti kako bi vaše ljuskice mogle izgledati i napraviti izmjene ako za to ima potrebe. Debljina ljuskica varira od 0.5 pa do 0.7 milimetara. Kada su konačne ljuskice izrađene, zahvat za postavljanje istih izvodi se uz lokalnu anesteziju i potpuno je bezbolan.

Koje vrste zubnih ljuskica izrađujemo?

Cirkon keramičke ljuskice izrađene su od cirkonske baze na koju se veže keramika. Njih odlikuje snaga i otpornost, vrhunska estetika zbog refleksije svjetlosti, bijela boja, te tako u potpunosti imitiraju prirodne zube. Zubne ljuskice mogu biti izrađene i od staklenog porculana ili Emax-a. Za postavljanje Emax ljuskica koriste se posebni cementi, stoga je potrebno iskustvo i stručnost vašeg stomatologa, kako bi rezultat bio blistav i trajan osmijeh. Također, imaju veoma glatku površinu zbog čega ne mijenjaju boju.

Tko je najbolji kandidat za zubne ljuskice?

Najbolji kandidati za postavljanje zubnih ljuskica su osobe koje imaju zdrave zube i dobru oralnu higijenu, a sa zubnim ljuskicama žele poboljšati izgled svoga osmijeha.

Koja je cijena postavljanja zubnih ljuskica?

Cijena ljuskica varira, ovisno o tome jeli potrebna jedna ili više njih. Cijena jedne ljuskice za zube je 2400 HRK.
Na postavljene zubne ljuskice u Dentech ordinaciji nudimo 3 godine garancije. Za točnu cjenovnu ponudu i mogućnosti plaćanja, dogovorite svoj besplatan pregled u Dentech ordinaciji na broj +385 21 571 568 ili na email info@dentech.hr.

Kako održavati zubne ljuskice nakon postavljanja?
Održavanje zubnih ljuskica isto je kao i uobičajeno održavanje oralne higijene. Pravilno četkanje, korištenje zubnog konca, te redovni pregledi kod stomatologa, omogućiti će dugoročno trajanje vaših zubnih ljuskica. Uz pravilno održavanje, ljuskice mogu trajati i preko 10 godina.

Obratite nam se s povjerenjem i ugovorite svoj besplatni pregled, te iskoristite 15% popusta (20.11.-31.12.) na postavljanje zubnih ljuskica.

”Veoma sam zadovoljna! Poznanici i prijatelji dive se mojim prekrasnim bijelim zubima. Još jednom hvala izvanrednom Dr.Radoviću!” – Alexandra Marttely

Zašto Dentech – Dentalna klinika

Dentalnu kliniku Dentech čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u svim granama stomatologije. Smješteni smo u srcu Dalmacije – Splitu i s veseljem pomažemo pacijentima iz svih dijelova Hrvatske, Europe i svijeta.

Nedavno pregledano:

Pročitajte još…

Obavijest o radnom vremenu

Obavijest o radnom vremenu

Poštovani pacijenti, ovim putem vas obaviještavamo o prilagođenom radnom vremenu u mjesecu...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)