Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Zubni implantati

1 kol, 2016

Gubitak prirodnih zubi nastaje zbog različitih razloga kao što su propadanje zubi, ozljede, starost te brojni drugi oralni problemi. Najbolje rješenje za ove probleme su zubni implantati koji su mnogima vratili blistavi i samouvjereni osmijeh, normalnu verbalnu komunikaciju te normalnu funkciju žvakanja hrane. Najveća prednost zubnih implantata jest što doista izgledaju poput prirodnih zubi te možete nesmetano uživati u svakodnevnim aktivnostima.

Zubni implantati su umjetni nadomjesci korijena zuba koji se ugrađuju u čeljusnu kost. Implantat je građen od biokompatibilnog materijala koji srasta s kosti, odnosno titanskog sidrišta u obliku vijka, a koji se ugrađuje u čeljust na mjestu gdje nedostaje zub i dijela na koji se nanosi most, kruna ili odvojiva protetska nadoknada, to jest implantatska suprastruktura. Zubni implantati u potpunosti oponašaju prirodne zube kada srastu s čeljusnom kosti.

Zubni implantati uspješno se koriste kod potpuno bezubih čeljusti, no mogu se koristiti i kod gubitka samo jednog zuba te u kombinaciji s drugim zubima kako bi se podupirala krunica, most ili zubna proteza. Oni mogu poslužiti i kao sidrišta potpunih proteza, a što osigurava njihovu stabilnost i omogućuje vam opuštenost i sigurnu funkcionalnost. Uz to, za razliku od zubnih mostova, implantati su dugotrajno rješenje, to jest za cijeli život!

Postupak ugradnje zubnih implantata

Prije same ugradnje zubnih implantata, potrebno je obaviti detaljan pregled kako bi vaš stomatolog provjerio stanje vaših zubi i desni. Ukoliko postoje određene bolesti, upale ili krvarenja, stomatolog će ih prije ugradnje implantata izliječiti. Nakon rendgenskog pregleda pomoću kojega se ocjenjuje kvaliteta kosti i provjerava anatomija potporne strukture, slijedi planiranje tretmana te edukacija pacijenta o samoj proceduri.

Nakon vađenja postojećeg oštećenog zuba, zubni implantati se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, stoga je zahvat bezbolan i kratkotrajan. Zatim slijedi period oporavka koji traje od dva do šest mjeseci, a tijekom kojega implantat srasta s kosti. Kada je koštano tkivo sraslo s implantatom i tako osiguralo stabilan korijen, implantat je spreman za postavljanje nadogradnje za kasniji zubni nadomjestak.

Kada se zubno meso dovoljno oblikovalo i ojačalo, na implantat se postavlja suprastruktura. Posljednji korak ugradnje zubnih implantata uključuje postavljanje zubne proteze, krunice ili zubnog mosta, a čime osoba konačno dobiva funkcionalne, kvalitetne, ali i lijepe, bijele zube. Ovo predstavlja klasičnu metodu ugradnje zubnih implantata, no postoji i ubrzana metoda u kojoj se manje vremena ostavlja za zacjeljivanje.

Oporavak i oralna higijena nakon ugradnje zubnih implantata

Nakon završenog cjelokupnog postupka ugradnje zubnih implantata, nelagoda je prisutna, ali i minimalna. Naime, usnoj šupljini potrebno je nekoliko dana da se privikne na novo, strano tijelo, stoga nemojte brinuti ukoliko dođe do oticanja lica i desni ili manjeg krvarenja. U tom je slučaju najbolje koristiti hladne obloge na licu ili eventualno lijekove protiv bolova.

Kako je za lijepe i zdrave zube potrebna pravilna higijena usne šupljine, tako je i za ispravno povezivanje implantata i održavanje stabilnosti higijena neophodna. Uz pranje zubi dva puta dnevno te čišćenje zubnim koncem, vaši zubni implantati ostat će doživotno zdravi. Također, prvi tjedan nakon ugradnje preporučuje se zdrava, lagana i mekana hrana.

Zašto Dentech – Dentalna klinika

Dentalnu kliniku Dentech čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u svim granama stomatologije. Smješteni smo u srcu Dalmacije – Splitu i s veseljem pomažemo pacijentima iz svih dijelova Hrvatske, Europe i svijeta.

Nedavno pregledano:

Pročitajte još…

Obavijest o radnom vremenu

Obavijest o radnom vremenu

Poštovani pacijenti, ovim putem vas obaviještavamo o prilagođenom radnom vremenu u mjesecu...

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)