Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje veoma je bitno.

Samo pravilnim održavanjem oralne higijene
ožemo sačuvati zdravlje svojih zubi!

Pojava zubnog kamenca uzrokuje mnogobrojne probleme kao što su gingivitis, bolesti zubnog parodonta, klimanje zubi te stvaranje karijesa.Bakterije koje se nalaze u naslagama zubnog kamenca mogu povećati rizik od pojave lošeg zadaha, bolesti desni, a zubi s vremenom mogu postati žuti.

ciscenje-zubnog-kamenca-mob

Kako nastaje zubni kamenac?

Prvi korak u nastajanju zubnog kamenca je plak. Plak je bezbojna naslaga bakterija nataloženih na površini zuba. Plak zadržava nečistoće na zubima i može uzrokovati loš zadah, probleme s desnima i sl. On se uklanja redovnim četkanjem zubi (minimalno dva puta dnevno) i korištenjem zubnog konca.

Zubni kamenac nastaje uslijed taloženja skorenog plaka, a četkanjem ga je nemoguće ukloniti. Jedini način uklanjanja zubnog kamenca je posjet stomatologu. Zubni kamenac, zbog svoje nepravilne i hrapave površine, na sebe taloži bakterije i kiseline koje narušavaju zubnu caklinu i mogu uzrokovati karijes, parodontozu i gingivitis te neugodan zadah.

Čišćenje zubnog kamenca kod stomatologa

Jednom kada se zubni kamenac pojavi, ne može ga se otkloniti redovnim pranjem zubi. Iz tog se razloga preporučuju redoviti tretmani čišćenja zubi kod stomatologa.

Zubni kamenac uglavnom nastaje zbog nedovoljne higijene usne šupljine, odnosno uslijed stvrdnjavanja zubnog plaka. Stvaranje zubnog kamenca može se usporiti jedino adekvatnom oralnom higijenom koja uključuje četkanje i upotrebu zubnog konca najmanje dva puta dnevno.

GARANCIJA | KVALITETA | USPJEH

Čišćenje zubnog kamenca
je bezbolna metoda

Čišćenjem zubnog kamenca moguće je ukloniti i zaostali plak, kao i pigmentacije nastale pušenjem i konzumiranjem obojenih pića i hrane. Čišćenje zubnog kamenca odvija se u stomatološkoj ordinaciji i potpuno je bezbolno, a uključuje upotrebu raznih instrumenata za omekšavanje i uklanjanje kamenca i ostalih naslaga.

ciscenje-zubnog-kamenca-osmijeh

Nakon čišćenja zubnog kamenca potrebno je još pjeskarenje i poliranje kako bi površina zubi bila u potpunosti glatka, čime se izbjegava ponovno „hvatanje“ kamenca. Važno je napomenuti kako se postupak čišćenja zubnog kamenca smatra bezbolnom metodom, no prilikom čišćenja zubnog kamenca se može javiti blaga osjetljivost u blizini vrata zuba.

NJEŽNO | ČISTO | BIJELO

Uklanjanje zubnog kamenca

ciscenje-zubnog-kamenca-dentech

Nakon postupka uklanjanja zubnog kamenca, slijedi pjeskarenje i poliranje. Pjeskarenje se obavlja upotrebom sitnih mikroabrazivnih zrnaca pijeska pomiješanih s vodom i metoda je u potpunosti bezbolna.

Pjeskarenjem se tako uklanjaju preostale mrlje od pušenja, konzumacije obojenih pića i hrane, a koji ostavljaju pigmentaciju na zubima koju je nemoguće ukloniti isključivo četkanjem.

Kada vaš stomatolog dovrši postupak pjeskarenja još je potrebno poliranje zubi koje se izvodi pomoću posebne paste i četkica, a koji vaše zube ostavljaju u potpunosti glatkima i bijelima.

Trebate čišćenje zubi?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost