Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Zubne plombe – Ispuni

Dogovorite pregled na vrijeme i spriječite neželjene popravke!

Karijes je veoma raširena „bolest“ zubnog tkiva. On nastaje iz više razloga uslijed djelovanja nekoliko čimbenika. Do nastanka karijesa dolazi zbog razloga koji su vezani uz kvalitetu zubi i sline pacijenta, zbog djelovanja mikroorganizama, utjecaja okoline i vremenskog tijeka.

ciscenje-zubnog-kamenca-mob

Zubne plombe, za što ih koristimo?

Plombe ili ispuni koriste se za sprječavanje širenja karijesa do živca u zubu i nastajanje većih problema. Plombe se koriste i kod deformacija oblika zuba, u slučaju ako se dio zuba odlomio ili ako se neki zub potrošio.

Jeste li zabrinuti za stanje vaših zubi? Osjećate li možda rupice ili šupljine u zubu? Bole li vas zubi prilikom četkanja? Jesu li vam zubi osjetljivi na toplo, hladno ili slatko?

Ako se prepoznajete u svemu navedenom, postoji mogućnost da vaši zubi nisu u najboljem stanju, što zahtijeva ispunjavanje zuba namjenskim zubnim plombama.

Karijes, rana dijagnostika

Rana dijagnostika karijesa uz brzi popravak zuba od najvažnijeg je značaja jer se na taj način zaustavlja širenje karijesa i njegov štetni utjecaj. Naši pacijenti uglavnom dolaze k nama onda kada je bol koju uzrokuje karijes nesnosna i kada je karijes uznapredovao. Ne čekajte! Redovni pregledi su najbolja prevencija.

Ako ne reagirate na vrijeme, dolazi do sljedeće faze u kojoj se javlja ne samo bol na hladno već i na toplo i u tom je slučaju karijes zahvatio i zubnu pulpu.

ZUBNA STRUKTURA | KARIJES

Popravak zubi plombama

Popravak zubi plombama najčešći je stomatološki tretman liječenja zuba. Ispunima se spašava živac zuba na način da se očisti karijes i ispuni novonastala šupljina.

Za plombe se koriste restaurativni materijali koji pomažu obnoviti funkciju zuba te nadoknaditi njegovu izgubljenu strukturu. Zubi se uglavnom uništavaju i oštećuju zbog nastanka karijesa.

lijecenje-zuba-pacijent-u-stolici

Hrana koja uslijed neredovite i nepravilne oralne higijene ostane zaglavljena na četkici nedostupnim mjestima, aktivira bakterije u ustima koje stvaraju kiseline.

Kombinacija ostataka hrane, bakterija i kiseline predstavlja idealne uvjete za nastanak plaka koji prianja na zubnu površinu i polako uništava zubnu caklinu. Propadanje zubne cakline dalje uzrokuje nastanak šupljina u zubima koje je potrebno sanirati plombom.

ESTETSKI ISPUNI

“Bijele plombe” – Estetski kompozitni ispuni

dentech-58-model-ljepsi-i-blistaviji-osmijeh-featured-web

Estetski kompozitni ispuni, poznatiji pod nazivom ”bijele plombe”, odnose se na zubne plombe koje obnavljaju zub istovremeno oponašajući prirodni izgled strukture zuba. Riječ je o izvrsnom sredstvu za rekonstrukciju zuba zbog lijepljenja na zubnu površinu.

Snaga lijepljenja je toliko jaka da, u slučaju eventualnog puknuća zuba, ispun ostaje čitav.

Estetski ispuni, osim što se koriste za obnavljanje napuklih ili propalih zuba, se mogu upotrebljavati u kozmetičke svrhe kako bi se promijenila veličina zuba, boja i njihov oblik. Sve se više ljudi odlučuje na popravljanje otkrhnutih zubi uz pomoć estetskih ispuna, ali i na postizanje ujednačenog i ravnijeg izgleda zuba.

Trebate zubne plombe?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost