Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Liječenje zuba

Kada je potrebno liječiti zub?

Zub treba liječiti onda kada bakterije inficiraju unutarnji dio zuba, nakon čega nastaje upala koja uzrokuje bol. U tom je slučaju nužan posjet stomatologu.

vadjenje-zuba-mob

Što je endodoncija?

Endodontska terapija uključuje uklanjanje zubne pulpe i punjenje korijenskih kanala odgovarajućim materijalima.

Danas nam je tehnologija omogućila precizno mjerenje duljine korijenskog kanala, a u kombinaciji s modernim instrumentima možemo dobiti savršene rezultate. Vrlo je važno napomenuti da je liječenje potpuno bezbolno, a to često obavimo u samo jednom posjetu.

Nekada je ovaj tretman trajao tjednima, pa čak i mjesecima, ali sada je to stvar prošlosti. Endodontski tretmani više nisu problem, danas su uobičajeni mikrokirurški zahvati koje brzo i učinkovito pomoću suvremene tehnologije izvode naši stručni stomatolozi.

Liječenje zuba - reagirajte na vrijeme

Endodoncija je vrsta liječenja koja je potrebna kada bakterijski toksini iz karijoznih šupljina, uslijed prodora kroz tvrda zubna tkiva ili iz parodontnih lezija, izazovu iznimno bolnu upalu zubnog živca. Ukoliko se upala ne tretira pravovremeno i optimalno, ona izazove iznimnu bol, oticanje, preosjetljivost na zagriz te pomičnost zuba. Upalu endodonta bez prethodnih simptoma prepoznajemo po promjeni boje zuba.

Ako ne reagirate na vrijeme, dolazi do sljedeće faze u kojoj se javlja ne samo bol na hladno već i na toplo i u tom je slučaju karijes zahvatio i zubnu pulpu.

MODERNA TEHNOLOGIJA | LIJEČENJE ZUBA

Endodontski tretmani

Endodontski tretman u trajanju od jednog dana štedi vrijeme i učinkovit je, a osjećaj nelagodnosti sveden je na minimum.
Nakon glavnog zahvata fiksira se kruna zuba pa zub postaje dovoljno čvrst da može podnijeti pritisak tijekom žvakanja.

Nakon čišćenja, širenja i punjenja endodontskog prostora, zub se opskrbi trajnim ispunom ili krunicom, kako bi postao otporniji na frakture.

lijecenje-zuba-kod-pacijenta

Važno je ponoviti da, uz današnju tehnologiju određivanja duljine korijenskog kanala (ciljanom RTG snimkom), i instrumentacije i punjenja istog (strojna endodoncija i optimalno brtvljenje korijenskog kanala) liječenje zuba i konzervativna sanacija ispunom mogući su u samo jednoj posjeti.

BOLESTI DESNI I POTPORNIH TKIVA

Što je parodontologija?

lijecenje-zuba-sirok-osmijeh

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi bolestima desni i potpornih tkiva zuba. Vrlo je važna grana koja nam omogućuje sprječavanje i uspješno liječenje sveprisutnih bolesti desni koje često dolaze do izražaja zbog današnjeg načina života. 

Uzroci parodontnih bolesti najčešće su loša prehrana, loša oralna higijena, pušenje, lijekovi i sl. Poznati su i česti gingivitis, parodontitis, parodontni džepovi i slične bolesti. Ove vrste bolesti mogu se izliječiti uz optimalnu njegu usne šupljine i redovite stomatološke preglede.

Rezultati su odmah vidljivi, a tretman je pogodan i za osobe s osjetljivim zubima.

TREBATE LIJEČENJE ZUBA?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost