Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Ostale kirurške usluge

U određenim slučajevima, stomatološko liječenje uključuje i kirurške zahvate unutar oralne šupljine pacijenta. To su zahvati koji ne traju dugo i posve su bezbolni jer se provode pod djelovanjem lokalne anestezije.

Najčešći kirurški zahtjevi u stomatologiji:

  • Resekcija korijena (apiktomija)
  • Uklanjanje cisti (cistektomija)
  • Transplantacija kosti”
ostale-kirurske-usluge-mob

Oralnokirurški zahvati

Niz kirurških zahvata koji se provode u stomatologiji nazivamo zajedničkim nazivom “oralna kirurgija”.

Dentech sve zahvate oralne kirurgije izvodi gotovo svakodnevno tako da nemate razloga za brigu. Obratite nam se s povjerenjem i ugovorite svoj termin za besplatan pregled i konzultacije.

Kao i uvijek, nakon svih oralnokirurških zahvata važno je održavati besprijekornu oralnu higijenu
kako ne bi došlo do prekomjernog nakupljanja plaka i povećanog rizika od nastanka infekcije.

Što je apiktomija?

Apikotomija označava kirurški zahvat uklanjanja vrha korijena zuba zajedno sa zaraženim tkivom oko njega. Ova vrsta tretmana koristi se u slučajevima kada ostale konzervativne metode ne mogu dati željene rezultate.

Upala područja kosti oko vrška korijena najčešće nastaje zbog nesanirane kronične upale zuba ili frakture.

Zahvatom spašavamo zub koji bismo inače morali izvaditi. Zahvat apikotomije traje od 30 do 60 minuta. Kao i ostali zahvati iz oralne kirurgije, i ovaj je u potpunosti bezbolan.

uklanjanje cisti iz usne šupljine

Što je cistektomija?

Ovaj kirurški postupak uključuje uklanjanje cisti iz usne šupljine. Ponekad se mogu pojaviti bol ili otekline, no postoje situacije kada pacijenti ne osjećaju nikakvu bol i ne znaju za ove probleme sve dok ne naprave rendgensku snimku i stomatolog to ne uoči.

stale-kirurske-usluge-dentech

Nakon dijagnoze stomatolog će vam preporučiti idealno rješenje za vaše probleme i objasnit će vam plan terapije. Prisutnost ciste potvrđuje se RTG snimkom tvorbe koja se u čeljusti nalazi samostalno ili na vrhu korijena zuba.

Cijeli tretman obavlja se pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan.

maleni nabor u usnoj šupljini

Frenulektomija

Frenulum, odnosno resica, je maleni nabor u usnoj šupljini. Njegova je primarna zadaća da spriječi prekomjerne pokrete usnica ili jezika, no ponekad on može biti zadebljan i na takav način stvarati probleme poput razmaknutih sjekutića ili poteškoća s govorom.

ostale-kirurske-osmijeh

U takvim je slučajevima potrebno obaviti frenulektomiju – intervencijski kirurški postupak kojim se oslobađa zadebljani ili skraćeni frenulum. Frenulektomija može biti lingvalna – postupak uklanjanja resice ispod jezika i labijalna – postupak uklanjanja resice pod usnom. Postoje dvije metode izvođenja frenulektomije – kirurškim postupkom ili laserski. Obje metode su u potpunosti bezbolne za pacijenta i izvode se pod lokalnom anestezijom.

Nakon frenulektomije važno je obratiti pozornost na održavanje optimalne oralne higijene za vrijeme zacjeljivanja tkiva, obzirom da nakupljeni plak može usporiti proces zacijeljivanja te uzrokovati infekciju.

izvlačenje impaktiranog zuba

Kortikotomija

Kortikotomija je postupak koji se koristi kod zubi koji nisu niknuli prirodnim putem i ne mogu se vidjeti u zubnom nizu, dok su na rendgenskoj snimci vidljivi u kosti.

To je tehnika kirurškog izvlačenja impaktiranih ili retiniranih zubi, a uglavnom se koristi u kombinaciji s ortodontskom terapijom zbog ubrzanja iste.

Ovaj je zahvat u potpunosti bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji, a vrši se u suradnji oralnog kirurga i ortodonta. Pomoću ovakvog postupka moguće je izvlačenje impaktiranog zuba u njegovu željenu poziciju u zubnome nizu.

Trebate besplatne konzultacije?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost