Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Sinus lift

Podizanje sinusa u svijetu stomatologije poznatiji kao “Sinus lift”

“Sinus lift – podizanje sinusa kirurški je zahvat u gornjoj čeljusti, u području sinusa. Ovaj zahvat radi se kako bi se kost mogla nadograditi ili dodati, kako bi se moglo ugraditi zubne implantate.”

Ugradnja zubnih implantata nije uvijek moguća pa je tako u slučaju nedovoljne količine koštane mase potrebno najprije napraviti sinus lift.

sinus-lift-podizanje-sinusa

Što je augmentacija kosti?

Ponekad kada nam ispadne zub, volumen kosti može se smanjiti i nije dovoljan za ugradnju implantata. Za uspješno postavljanje implantata, kirurg ponekad mora ugraditi umjetnu kost kako bi se povećao volumen kosti koja treba održavati i stabilizirati implantat.

Ovisno o količini transplantirane kosti, proces zacjeljivanja može trajati od 4-9 mjeseci. Jasno nam je da su ovakvi tretmani stresni za svakoga, stoga stres smanjujemo i ublažavamo toplim pristupom, ljubaznim riječima i razumijevanjem. Ovdje smo da uklonimo bol i vratimo vaš osmijeh.

Podizanje sinusa - je li bolno?

Podizanje sinusa zahvat je koji se izvodi rutinski u stomatologiji već dugi niz godina, bezbolan je i služi kako bi se stvorili povoljni uvjeti za normalnu funkciju žvakanja hrane.

Dentech ovaj zahvat provodi gotovo svakodnevno tako da nemate razloga za brigu. Obratite nam se s povjerenjem i zakažite svoj tremin za naše besplatne konzultacije

vrlo važan korak prije ugradnje implantata

Što je sinus lift (podizanje sinusa)?

Prije kirurškog umetanja implantata u gornju čeljust, kirurg provjerava gustoću kostiju i položaj sinusa.

To je vrlo važan korak prije ugradnje implantata jer kod nekih pacijenata sinusi su vrlo nisko. Ako je „dno“ sinusa nisko, prije umetanja implantata kirurg će podići sinuse kako bi dobio dovoljno prostora za umetanje implantata u kost.

Ova vrsta zahvata potrebna je u slučajevima kada nedostaje zub te se zbog toga smanji volumen kosti.

Ovisno o količini raspoložive kosti podizanje sinusa dijelimo na dve tehnike.

sinus-lift-podizanje-sinusa-zena-sa-osmjehom

Mali sinus lift

Ova tehnika izvodi se istovremeno s ugradnjom implantata. Zahvat se izvodi kada imamo dovoljan volumen kosti. Bez ovog postupka može se dogoditi da nije moguće postaviti implantat.

Veliki sinus lift

Kada nedostaje veći volumen kosti, radi se zahvat podizanja dna sinusa bočnim pristupom u oralnoj šupljini. Ponekad nedostaje veća količina kosti te se radi sinus lift sa odgodom postave implantata sve dok ne dođe do potpunog okoštavanja. Sinus lift se radi pod lokalnom anestezijom tako da je zahvat potpuno bezbolan.

NEDOSTATAK KOŠTANE MASE | CBCT snimak

Zanimljivost u vezi podizanja sinusa

sinus-lift-podizanje-sinusa-pacijent-u-cekaonici

Zašto kod pojedinih pacijenata nema dovoljno koštane mase u nekim područjima čeljusti?

Više je razloga, kod nekih pacijenata to može biti jednostavno zbog prirodnog oblika lubanje, dok s druge strane i bolesti desni mogu uzrokovati erodiranje kostiju. Također, ukoliko pacijentu dugo nedostaju zubi prije nego što se odluči na zubne implantate, tijelo može početi povlačiti kost kao da više nije potrebna.

U suvremenoj stomatologiji, kirurški zahvat podizanja sinusa je potpuno bezbolan i siguran. Najvažniji element pripreme stomatologa je osigurati da se čeljust i sinusna pozicija izmjere vrlo precizno. CBCT snimkom čeljusti dobivamo puno detaljniju sliku čeljusti, točnije u 3 dimenzije, što osigurava točnost mjerenja.

Trebate sinus lift?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost