Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Vađenje zuba

Brzo i bezbolno vađenje zuba

“Naši vrhunski stomatolozi se često susreću s vađenjem zuba. Danas je to bezbolan i brz rutinski zahvat. Nema mjesta strahu!”

S našim pacijentima uvijek i rado dijelimo naše stručne savjete i želimo ih educirati o važnosti brige o oralnom zdravlju i higijeni, kao i mogućnostima koje nam danas moderna stomatologija nudi.

vadjenje-zuba-mob

Vađenje zuba - bezbolan postupak

U slučajevima kad je oštećenje zuba toliko opsežno da se isti ne može spasiti konzervativnim metodama, potrebno ga je izvaditi. Kirurški postupci su brzi, sigurni i bezbolni.

U većini slučajeva vađenje zuba je prilično jednostavno, ali ipak postoje slučajevi u kojima su zubi previše oštećeni i zarobljeni u kosti. U tim situacijama problem rješavamo kirurškom ekstrakcijom.

Uvijek primjenjujemo lokalnu anesteziju, tako da se lagana nelagoda može osjetiti eventualno nakon prestanka djelovanja anestezije.

Vađenje zuba - je li neophodno?

Nakon što pacijent osjeti određene zdravstvene tegobe i smetnje, potrebno je zakazati pregled kod svog stomatologa, definirati dijagnozu i utvrditi je li vađenje zuba neophodan postupak. U našoj ordinaciji prvi je pregled u potpunosti besplatan, stoga zatražite konzultacije s našim stručnjacima već danas!

Prevencija gubitka zuba je osnovno polazište suvremene stomatologije. Nažalost, u nekim je situacijama vađenje zuba neophodno. Zub vadimo i onda kada je i nakon raznih metoda liječenja zuba, zub i dalje u lošem stanju ili kada se zub ne može spasti nikakvom drugom terapijom.

KARIJES | OŠTEĆENJA | UPALE

Kada je potrebno izvaditi zub

Osim kada imamo slomljen ili oštećen zub, zub vadimo i u ovim situacijama:

  • Karijes je uništio veći dio zuba i ne može se iskoristiti niti korijen zuba
  • Zubi s velikim oštećenjima krune
  • Zubi s uznapredovalim parodontitisom – klimavi zubi
  • Zubi s frakturom korijena
vadjenje-zuba-kada-je-potrebno
  • Veliki upalni proces koji zahvaća dio kosti oko korijena zuba (granulome i ciste)
  • Zubi sa slabim mogućnostima nošenja nadomjeska
  • Iz ortodontskih razloga (nedostatak mjesta u usnoj šupljini)
  • Umnjaci koji svojim položajem stvaraju probleme

PREPORUKE | SAVJETI

Nakon vađenja zuba…

vadjenje-zuba-nakon-toga

Ne dirajte ranu. Ne četkajte područje rane 24h nakon zahvata; ostale zube perite redovno i održavajte svoju oralnu higijenu. Ne pušite kroz 24h nakon vađenja. Ne ispirite rane 24h nakon zahvata.

Nelagoda je u nekoj mjeri normalna i očekivana, osobito nakon popuštanja lokalne anestezije. Možete koristiti neki analgetik, ali ako nelagoda potraje, javite se u našu ordinaciju. Kako biste smanjili ili spriječili otečenost, u predjelu vađenog zuba s vanjske strane lica držite vrećicu s ledom tijekom prvih 12h od zahvata.

Preporučujemo vam hladna pića i hranu, sladoled ili jogurt, kao i mekšu (kašastu) hranu. Ako primijetite nešto neuobičajeno, smjesta nam se javite!

 

Trebate izvaditi zub?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost