Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Fiksni aparatić za zube

Oduvijek ste htjeli imati ravne zube i pravilan zagriz?

“Aparatić za zube je ortodontska terapija kojom se ispravljaju nepravilnosti zubi, okolnih struktura i čeljusti. Nošenje aparatića za zube svakoj osobi vraća blistav i lijep osmijeh.”

Što je fiksni aparatić za zube?

Fiksni aparatić za zube je dugotrajno rješenje za ispravljanje nepravilnosti u čeljusti, a pacijent ga nosi cijelo vrijeme trajanja terapije, uz redovite preglede svaka tri tjedna.

Fiksni aparatić sastoji se od bravica koje se nalaze po jedna na sredini svakog zuba, prstenova na kutnjacima te žičanog luka koji prolazi kroz svaku bravicu.

dugotrajno rješenje

Fiksni aparatić za zube najčešći je tip ortodonske terapije

Najčešći tip ortodontske terapije je fiksni aparatić za zube. Bravice aparatića su metalne, a mogu biti izrađene i od ostalih materijala koji su estetski prihvatljiviji. U kombinaciji sa žicama, bravice ispravljaju postojeće nepravilnosti zubi.

Ovaj se tretman koristi za veće probleme, a zahtijeva stalnu posvećenost i redovno održavanje higijene, osobito nakon svakog obroka.

Oralna higijena neophodna je kod ovakve vrste terapije.

fiksni-aparatic-infographic-mobile

Naši stručnjaci preporučit će vam korištenje interdentalne četkice, zubnog konca i određenu vrstu vodice za ispiranje usta kako biste izbjegli svaku opasnost od stvaranja šupljine na zubima ili nekih većih problema.

Prosječna ortodontska terapija traje 18 mjeseci, ali jasno je da svaki pacijent ima individualne probleme. Naši stručnjaci će prilagoditi svaku terapiju ovisno o individualnim potrebama te stanju i pokretima zubi pacijenta.

 

Postavljanje fiksnog
zubnog aparatića

Postavljanje fiksnog aparatića traje tek trideset minuta. Postupak nije ni malo bolan, a eventualni osjećaj nelagode stvara neprestano držanje usta otvorenima.

Preporuke tijekom korištenja fiksnog aparatića:

  • izbjegavajte žvakanje žvakaćih guma
  • izbjegavajte izrazito tvrdu i ljepljivu hranu poput karamele
  • ne otkidajte i ne trgajte hranu zubima

Važno je napomenuti da se tvrda hrana poput jabuka ne mora u potpunosti izbaciti, nego je najprije treba narezati na komadiće, a ne otkidati zubima. Razlog je taj što konzumacija navedene hrane ili načini konzumacije lako mogu dovesti do ispadanja bravica.

Koraci ugradnje

Plan terapije za fiksni aparatić

Zahvaljujući razvoju tehnologije, ortodoncija se proširila na sve dobne skupine. Dakle, ortodoncija više nije rezervirana isključivo na mlade pacijente nego se proširila i među starijom populacijom.

ortodoncija-fiksni-aparatic-za-odrasle

Godine života više nisu problem kada se radi o ravnim zubima i lijepom osmijehu. Stoga, ako se dugo borite s problemom ovakve prirode koji biste željeli riješiti, nikada nije prekasno za dogovaranje besplatnog prvog pregleda i početak terapije.

Prvi korak koji treba učiniti kako biste dobili plan terapije je detaljan pregled usne šupljine i postavljanje dijagnoze. Drugi korak je uzimanje otisaka i izrada modela koji će u kombinaciji s rezultatima rendgena i specijalističkog plana odrediti idealnu terapiju za svakog pacijenta.

Trebate konzultacije?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost