Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Zubne krunice

Zubne krunice su jedan od traženijih tretmana u estetskoj stomatologiji. One su također poznate i kao “navlake za zube”

Obratite nam se s povjerenjem i ugovorite svoj besplatni pregled u Dentech dental centru!

Akcija u Lipnju

15%Uštede na hijaluronske filere

10%Uštede na cirkonske monolitne krunice

zubne-krunice-mob

Zašto zubne krunice?

Napredna priroda krunica besprijekorno odgovara svakom zubu i nitko osim vas neće znati da imate krunice.

Zubne krunice izrađuju naši iskusni dentalni tehničari u profesionalnom zubnom laboratoriju. Oni brinu o izvornom obliku oštećenog zuba. Danas postoje i različiti materijali od kojih se krunice izrađuju, a uglavnom je riječ o kombinaciji metala, cirkona i keramike.

U slučaju značajnijeg propadanja prirodnog zuba uslijed karijesa ili ostalih velikih oštećenja zubi koja je potrebno zaštititi, zubne krunice prva su preporuka. Osim što vraćaju normalnu kvalitetu življenja, to jest normalno govorenje, žvakanje i konzumiranje željene vrste hrane, one svakoj osobi podižu samopouzdanje te omogućuju nesmetano smijanje i druženje s najmilijima.

Zubne krunice - kada se koriste?

U slučaju kada su zubi oštećeni, a ispuni ne mogu dovoljno pomoći, idealno rješenje su krunice koje obnavljaju oštećeni zub i pružaju estetsko poboljšanje vašeg osmijeha.

Prije postavljanja krunice, zub se mora pripremiti (brušenje prirodnog zuba), a krunica predstavlja idealno rješenje kod većih nepravilnosti.

Trajanje krunica ovisi najčešće o trajanju samih zuba ili implantata na koje se ona cementira, jer trajnost metala i keramike je dugotrajna.

GARANCIJA | KVALITETA | USPJEH

Kako se stavljaju zubne krunice
i kako ih održavati

Prije samog ugrađivanja zubnih krunica, potrebno je obaviti detaljan stomatološki pregled te ustanoviti jeste li pravi kandidat za postavljanje krunica i koja će vam vrsta krunica najbolje odgovarati. Nakon obavljenih pretraga, vaš će stomatolog oblikovati zub tako da krunica pravilno sjedne. Zatim stomatolog uzima vaše otiske zuba i okolnog tkiva koji se šalju na izradu u zubni laboratorij. Nakon toga, krunica se postavlja na zub i postupak je završen.

zubne-krunice-postavljanje

Osim redovitih posjeta stomatologu, neophodna je pravilna higijena usne šupljine. Naime, zube je potrebno četkati i čistiti zubnim koncem dva puta dnevno kako biste održali kvalitetu i dugotrajnost zubnih krunica. Poželjno je i nabaviti interdentalnu četkicu koja vam omogućuje čišćenje područja oko krunica od plaka, a koji uzrokuje karijes i parodontne bolesti.

NJEŽNO | ČISTO | BIJELO

Vrste zubnih krunica

Metal-keramičke zubne krunice

U stomatološkoj protetici, metal-keramičke zubne krunice postale su standard zbog visoke čvrstoće i dugotrajnosti te zadovoljavajuće funkcije i estetike. Kao što smo već spomenuli, baza ove vrste krunice rađena je od metalne jezgre prekrivene keramikom. Metali koji se koriste za izradu uglavnom su zlatne legure, titanske legure ili kobalt-krom legure. Prednost metal-keramičkih krunica je velika čvrstoća metala koji u podlozi daje sigurnost svakom pacijentu.

zubne-krunice-izgled

Cirkon-keramičke krunice

Cirkon oksidna keramika poznata je po svojoj vrlo visokoj čvrstoći, stabilnosti, biokompatibilnosti i izvrsnoj estetici, a cirkon je najnoviji visokokvalitetni materijal koji se koristi u izradi krunica. Cirkon je kao materijal “prozračan”, što mu daje mogućnost imitacije prirodne boje zuba. Za razliku od metal-keramičkih krunica, cirkonska podloga ispod keramike je bijele boje pa ne može doći do prosijavanja metala uz rubove zubnog mesa, kao i obojenosti ruba zubnog mesa. Kako se cirkon-keramičke krunice precizno izrađuju pomoću CAD/CAM tehnologije, imaju visoku preciznost dosjeda, a čišćenje je olakšano te se smanjuje rizik od iritacije zubnog mesa.

Cirkonske monolitne krunice

Monolitni keramički nadomjesci su jednokomadni nadomjesci izrađeni od jedne vrste materijala. Monolitne krunice se izrađuju u potpunosti od cirkona, bez dodavanja keramičkog sloja. Također, monolitne se krunice izrađuju pomoću CAD/CAM tehnologije koja rezultira visokom preciznošću dosjeda i najdetaljnijom morfologijom. Prednost monolita je veća brzina i preciznost izrade od biokompatibilnog materijala, a konačni rad karakteriziraju vrhunska estetika i funkcionalnost. Cirkonske monolitne krunice su uz to čvršće i otpornije na djelovanje žvačnih sila.

Trebate konzultacije?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost