Slušamo vaše želje i potrebe

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

English       German       Italian

dentech-logo2-1024x395

Zubni most

Ljepši osmijeh izrađen pomoću suvremene 3D tehnologije!

“Zubni most fiksni je nadomjestak koji se koristi za zamjenu zuba koji nedostaje (ili više njih) trajnim spajanjem na umjetni zub ili implantat. Mostovi se izrađuju s keramičkim krunicama ili u kombinaciji sa zubnim implantatima.”

zubni-most-stomatoloska-ordinacija-mob

Kako održavati zubne mostove?

Ponekad pacijenti misle da su nakon izrade krunica ili mosta njihovi zubi trajno zaštićeni i da se više nikada neće pokvariti. Ovakvo mišljenje je potpuno pogrešno jer su zubi ispod navlaka i dalje podložni karijesu, a budući da ih je teže četkati, potrebna im je i intenzivnija higijena.

Zato temeljito četkajte sva najosjetljivija područja, tj. spojeve krunica i prostore između zuba. Što se tiče sredstava kojima treba vršiti oralnu higijenu dovoljna vam je četkica, pasta za zube, zubni konac, vodica za usta, a dobro će doći i interdentalna četkica za čišćenje međuzubnih prostora.

Zubni most, preporuka

Preporučujemo vam zubni most u situaciji kada nedostaje više zubi u nizu i kada zubi koji bi trebali biti nosači budućeg mosta imaju velike ispune i liječene korijenske kanale. Zubni most se može preporučiti i onda kada su zubi već prethodno brušeni (kada je pacijent već imao zubni most) i onda kada nemamo velike bezube prostore te možemo vezati most.

Za pomoć pri odabiru najboljeg rješenja slobodno nam se javite i rezervirajte besplatan pregled i konzultacije. Možete rezervirati svoj termin pozivom na broj +385 21 488 699 ili poslati email na info@dentech.hr

Fiksna PROTETIKA | PROTETSKI NADOMJESCI

Zubni mostovi kao protetski nadomjesci

Zubna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba, estetskom korekcijom postojećih zuba te poboljšavanjem funkcije zuba. Zahvaljujući napretku tehnologije stomatolozi poznaju različite načine pomoću kojih se mogu izraditi zubni nadomjesci i prema potrebi ih prilagoditi svakom pacijentu.

Fiksna protetika odnosi se na stomatološke radove koji se fiksiraju u ustima te se ne vade, točnije riječ je o trajnom fiksiranju protetike na implantate ili na prirodne zube.

zubni-most-stomatoloska-izgled

U fiksnu protetiku ubrajaju se mostovi, fiksni nadomjesci koji se postavljaju na prirodne zube.

Zubni mostovi su protetski nadomjesci koji služe za nadomještanje jednog ili više zuba. Mostovi povezuju prekinute zubne nizove te ponovno stvaraju jednu cjelinu. Korištenjem zubnih mostova vraća se funkcionalnost i estetski izgled vaših zubi. Stomatolozi koriste zubni most isključivo i u kombinaciji s implantatima.

ŠIROK OSMIJEH | SAMOUVJERENOST

Kada se koristi metal-keramički, a kada cirkonski zubni most?

Metal keramički zubni most u bazi ima metal na koji se veže keramika, te ga odlikuje čvrstoća i izuzetna trajnost, stoga se često koristi kod velikih bezubih prostora.

ostale-kirurske-usluge-zubi-u-ogledalu

Cirkon-keramika izvrsno oponaša prirodnu boju zubi, dobro prenosi prirodnu svjetlost te je odličan izbor za prednje zube.

Metal-keramički i cirkon-keramički mostovi funkcijski imaju jednaka svojstva. Koju vrstu zubnog mosta koristiti ovisi o estetskim karakteristikama koje želimo postići.

Ako pacijent ima problem isključivo estetske prirode, a nije kandidat za zubne ljuskice, za poboljšanje svog izgleda preporučiti ćemo cirkon keramički most. Blistavo bijeli osmijeh koji imaju poznate zvijezde sa reklama više nije nedostižan. Uz modernu tehnologiju i vrhunsku estetiku cirkonskih materijala, “Hollywoodski osmijeh” više nije izuzetak nego prihvaćeni standard.

Trebate zubni most?

Javite nam se!

U stomatološkoj ordinaciji Dentech čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi stomatolozi.

Zatražite besplatne konzultacije i upoznajte naš tim!
Pozovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost